«

Ш

ш

Личи на

 • Три прачки што се здружиле за да бидат посилни и да им биде полесно во животот.
 • Буквата Е што паднала на грб.
 • Две чаши што се стуткале еднододруго, да се стоплат.
 • Мајка, татко и дете позираат за сликање.
 • Вила без рачка.
 • Тризаб.
 • Пепелница со цигара во неа.

Занимања

 • Шофер

  Два дни со кола се возам
  три дни под колата се козам.

 • Шахист

  Трипати мислам
  еднаш мрдам.

(през)Имиња

 • Шоптрајанови
 • Шокаревци
 • Шандановци
 • Шемови
 • Шутаревци
 • Шахпазовци
 • Шопови

Извици

 • Шашливо, шик, шеговито!
 • Шарено шеќерче!
 • Шипки!

Слики

Шега – буква Ш — Бушава азбука