«

Н

н

Личи на

 • Рампа за скок од височина.
 • Х латиница.
 • Пречка за коњски трки.
 • Текче за развивање мускули.
 • Едни федери за фискултура, не знам како се викаат.
 • Волан од вселенски брод.
 • Две маси кренати в кафеана после фајрон.

Занимања

 • Новинар

  Нови вести бркам,
  со време се тркам.

 • Научник

  Знаењето е како пустинска оаза,
  поставете сѐ на научна база.

 • Навигатор

  Дали на север, дали на југ
  јас се слушам и никој друг.

Имиња

 • Николина
 • Неделка
 • Нада
 • Неда
 • Новка
 • Никодија
 • Најденка
 • Најден
 • Наум
 • Никола
 • Неделко
 • Невен
 • Новак
 • Никодиум
 • Најдо

Растенија

Извици

 • Неверојатно надарено!
 • Накитено, наконтено!
 • Нешто нај, нај!
 • Нула!

Слики

Напор – буква Н — Бушава азбука