«

Ѓ

ѓ

Личи на

 • Бесилка со мршојадец над неа.
 • Буквата Г со бушава азбука на главата.
 • Буквата Г небричена.
 • Буквата Г ги начулила ушите.
 • Буквата Г ги ококорила очите.
 • Буквата Г пуштила фарови.

Занимања

 • Ѓубреџија

  За мене е чиста и вистинска среќа
  ѓубре уредно спакувано во вреќа.

Имиња

 • Ѓурѓа
 • Ѓорѓи
 • Ѓорче
 • Ѓоре

Растенија

Извици

 • Ѓаволски ѓаволштини!
 • Ѓул ѓурултија!
 • Ѓубре!

Слики

Ѓон – буква Ѓ — Бушава азбука