«

С

с

Личи на

 • Скршен прстен.
 • Половина ѓеврек изеден, а половината оставена за подоцна.
 • Буквата О загубила еден дел, па сега е тажна.
 • Банана.
 • Полумесечина или млада месечина.
 • Кифла.
 • Лак за стрела, ама без тетива.

Занимања

 • Спортист

  Трчам, скокам и шутирам
  шампион сум, гарантирам!

 • Слаткар

  Правам торти
  од сите сорти.

Имиња

 • Стеванка
 • Сребра
 • Славка
 • Славица
 • Смилка
 • Спасена
 • Санда
 • Седефка
 • Софија
 • Споменка
 • Станка
 • Славјанка
 • Севдалина
 • Стефан
 • Самуил
 • Саво
 • Сокол
 • Соломон
 • Светислав
 • Светомир
 • Славко
 • Слободан
 • Спасе
 • Санде
 • Стамен
 • Станко
 • Стојадин

Извици

 • Силно, свежо, спонтано, слатко и сеопфатно!
 • Сензационално!
 • Супер!
 • Суво!

Слики

Судбина – буква С — Бушава азбука