«

Х

х

Личи на

 • Лажица и виљушка оставени во чинијата по добар ручек.
 • Знак за множење.
 • Знак за плус, ама извртен.
 • Два врва, или четири врва залепени.
 • Некој се лизнал на мраз и рацете и нозете му отишле на сите страни.
 • Некој се радува и скока од радост.

Занимања

 • Хаузмајстор

  Има ли лифт заглавен
  што експресно не е поправен?

 • Хемичар

  Нема конкуренти
  во експерименти.

Имиња

 • Христина
 • Харалампие
 • Христијан
 • Хранислава

Извици

 • Храбро, хармонично, хумористично и хумано!
 • Хаос!

Слики

Хеликоптер – буква Х — Бушава азбука