«

Д

д

Личи на

 • Едрилица со распнати едра на поволен ветер.
 • Нож од кој се гледа само рачката.
 • Старински автомобил гледан одназад.
 • Скулптура ставена на пиедестал.
 • Дилижанса од старите времиња.
 • Ракописното големо Д е чиста двојка.
 • Малото ракописно д е како малото г латиница. Глава да те заболи од компликации.

Занимања

 • Државник

  Правилната критика
  е висока политика.

 • Домаќинка

  Сакам да го видам тој маж
  што 'рмба без стаж.

Имиња

 • Деница
 • Даница
 • Данка
 • Добра
 • Даринка
 • Добринка
 • Дафина
 • Добрила
 • Деспина
 • Дунавка
 • Донка
 • Дилбера
 • Дамјанка
 • Давид
 • Дамјан
 • Данаил
 • Димитрија
 • Доне
 • Драган
 • Дојчин
 • Добре
 • Дафин

Извици

 • Добро, доживеано, далековидо!
 • Душа!
 • Дрскост!

Слики

Дупка – буква Д — Бушава азбука