«

Т

т

Личи на

 • Балерина која подрипнува во место и мавта со рацете.
 • Авион сликан од друг авион што лета над него.
 • Стрела, ама тапа.
 • Дршка за жилет и бричење.
 • Котва.
 • Чекан.
 • Казма.

Занимања

 • Трговец

  Купувам, продавам,
  скусувам, додавам.

 • ТВ најавувач

  Телевизорче, телевизорче мое,
  на светот кажи најубав кој е?

Имиња

 • Тимка
 • Темјана
 • Трајанка
 • Тодорка
 • Трендафилка
 • Теменуга
 • Темелко
 • Трајан
 • Трипун
 • Тодор
 • Тофил
 • Трендафил
 • Трендо
 • Томе
 • Тимотеј
 • Теодосиј

Извици

 • Творечка и темелна творба!
 • Технолошки триумф!
 • Туф! Туф! Туф!

Слики

Тврдо – буква Т — Бушава азбука