«

А

а

Личи на

 • Ракета со два мотора на млазен погон.
 • Робот кој, ако се програмира, може да ни ги пишува домашните задачи.
 • Врв од индијанска стрела.
 • Ѕвонче што го објавува големиот одмор на училиште.
 • Поп во мантија, со расчекорени нозе, а со рацете склопени врз стомакот.
 • Шестар, со кој се цртаат кругови. Или полукругови. По желба.
 • Агломер, со кој се мерат агли. Како што ни кажува името.

Занимања

 • Артист

  Знам да плачам кога ми е смешно,
  да се смеам кога ми е тешко.

 • Авијатичар

  Летам во облаците,
  им се смеам на пешаците.

Имиња

 • Ангелина
 • Ангелка
 • Ангелија
 • Алтана
 • Анастасија
 • Александра
 • Анѓа
 • Ана
 • Аврам
 • Ангел
 • Ангелко
 • Атанас
 • Антим
 • Антон
 • Арангел
 • Александар
 • Аризан
 • Андон
 • Арсенија
 • Ананија

Извици

 • Ама арно!
 • Алал алтан!
 • Ајде аплауз!
 • Ајде, аман!

Слики

Авијатичар – буква А — Бушава азбука