«

Е

е

Личи на

 • Чешел со три запци, за ќелава глава.
 • Ракописното Е е како ѓеврек, ама распаднат.
 • Две кифли, пријателки, едната солена, а другата слатка.
 • Отворена обетка.
 • Големо деколте, гледано од птичја перспектива.
 • Малото е е како жапче.
 • Златно рипче што мавта со опашката и сака некому да му исполни три желби.

Занимања

 • Електричар

  Кабли мотам
  струја кротам.

 • Економист

  Вртам, сучам, мерам, сечам,
  за цените да ги згмечам.

Имиња

 • Елена
 • Евдокија
 • Евгенија
 • Ефтим
 • Евгениј
 • Ефтимија
 • Еремија
 • Емилија

Растенија

Извици

 • Ептен енергично!
 • Едноставно, експлозивно!
 • Евтино!

Слики

Ехо – буква Е — Бушава азбука