«

Љ

љ

Личи на

 • Шатор од кој камперот си ги испружил нозете надвор.
 • Колиба со детска соба.
 • Дебелиот и слабиот пиеле и сега спијат, потпрени еден на друг.
 • Трска за риби, конецот во вода, а за јадицата се фатило нешто тешко и крупно.
 • Врв од планина кон кој се качува планинар со раница.
 • Буквата Л со товар.

Занимања

 • Љубовник (?!)

  Ако во животот не си заљубен,
  ќе бидеш просто загубен.

Извици

 • Љубимци!
 • Љубители!
 • Љубов!
 • Љубов!
 • Љубомора!

Слики

Љубов – буква Љ — Бушава азбука