«

Ц

ц

Личи на

 • Кофа од која тече вода.
 • Тенџерче со крилце.
 • Казанче со славинче.
 • Буквата П легнала на грб затоа што ѝ тече крв од носот.
 • Чаша со дршка погрешно наместена.
 • Парче цевка со капаче одоздола, па и тоа искривено.

Занимања

 • Цариник

  Само за шверцерите:
  Отворајте ги куферите!

 • Цвеќарка

  Дарете ѝ цвет
  на љубовта во лет!

Имиња

 • Цветанка
 • Цвета
 • Цветан
 • Цветко
 • Цеко

Извици

 • Цивилизирано!
 • Царско цвеќе!
 • Цврцнато!

Слики

Цел – буква Ц — Бушава азбука