«

Ќ

ќ

Личи на

 • Буквата К со мува на капата.
 • Буквата К со коса.
 • Буквата К со шарпа околу вратот.
 • Буквата К со пена на уста.
 • Буквата К само збогатена.
 • Буквата К како гурабија со пупка.

Занимања

 • Ќебапчија

  Топло лепче и ќебапче
  со младо лукче и кромитче!

Имиња

 • Има еден Леко што наместо Кире вели Ќире, а наместо Кирил, Ќирил. Само тој греши. И уште вели ЌИНО, наместо КИНО.

Извици

 • Ќердоса!
 • Ќеф!
 • Ќелаво!
 • Ќутук!

Слики

Ќебапче – буква Ќ — Бушава азбука