«

З

з

Личи на

 • Тројка. Не е одлична, но е добра.
 • Како обетка, отворена. Ама обратно од Е.
 • Змиулче, бодно, безопасно.
 • Два круга се обидуваат да се спојат во еден, ама нешто не им успева.
 • Јадица, искривена и неупотреблива.
 • Осумка која едната страна си ја дала на хемиско чистење.

Занимања

 • Земјоделец

  Земја орам, жито жнеам,
  прво се потам, потоа пеам.

 • Занаетчија

  Занаетот пари вреди
  ако данокот се среди.

 • Забар

  Отвори, стрпливо,
  затвори, готово!

Имиња

 • Злата
 • Загорка
 • Здравка
 • Зора
 • Зорка
 • Зорица
 • Златан
 • Златко
 • Здравко
 • Зоран
 • Зоја

Извици

 • Златно задоволство!
 • Занесно!
 • Збунето!

Слики

Забуна – буква З — Бушава азбука