«

Ж

ж

Личи на

 • Желка, подизлезена од оклопот.
 • Бубалка со шест нозе.
 • Палаво разиграно дете.
 • Сват што игра оро, а не знае дека супата е сервирана и истината.
 • Жаба. Обична.
 • Орел со раширени крилја.
 • Страшна ѕверка од друга планета.

Занимања

 • Железничар

  Вовчето ми лази како коњче во кас
  место да гази по двесте на час.

Имиња

 • Живка
 • Живана
 • Живадинка
 • Живко
 • Живомир

Извици

 • Жарче!
 • Жестоко!
 • Да живееме!
 • Жално!

Слики

Жаба – буква Ж — Бушава азбука