«

О

о

Личи на

 • Пластична или гумена топка или на кожен фудбал.
 • Главата на еден од наше маало, ама страв ми е да кажам кој, зашто е поголем од мене.
 • Сапун за миење раце и за бањање.
 • Часовникот на мајка ми.
 • Ѓеврек со сусам.
 • Тепсија за зелници.

Занимања

 • Оџачар

  За чистење оџаци имам талент,
  за носење среќа имам патент.

Имиња

 • Огнена
 • Олга
 • Ордана
 • Огнен
 • Ордан
 • Орце

Извици

 • Одлично обмислено!
 • Образовно, остроумно!
 • Оган!
 • Оф! Оф!

Слики

Огледало – буква О — Бушава азбука