«

И

и

Личи на

 • Две штици, споени.
 • Два агла, дружени.
 • Еден човек стои, а другиот му ја ставил раката в џеб.
 • Врвови од две стрели.
 • Кога грми и светка така пишува на небото.
 • Така ја кривам устата кога морам да јадам нешто што не сакам.

Занимања

 • Инженер

  Конструирам, програмирам
  и по малку се нервирам.

 • Историчар

  Истражувам како било
  за да видам што ќе биде.

Имиња

 • Иванка
 • Иван
 • Игнат
 • Илија
 • Игно

Извици

 • Идеален избор!
 • Истанчено искуство и итрина!
 • Излишно!

Слики

Игла – буква И — Бушава азбука