«

Р

р

Личи на

 • Оперска пејачка кога фаќа високо Це.
 • Буквата В без долниот дел.
 • Буквата П латиница.
 • Војник кој поздравува во став мирно.
 • Пумпа за бензин.
 • Човек што решил да пука во себе, но се премислил затоа што сфатил дека животот сепак е убав.

Занимања

 • Рибар

  Во утрински рани саати
  изведувам фрли–фати.

 • Режисер

  Режирам свадби, домашни слави,
  театарски и кино претстави.

Имиња

 • Рајна
 • Радмила
 • Румена
 • Рада
 • Ратка
 • Руса
 • Ракита
 • Ристосија
 • Рајко
 • Раде
 • Ратко
 • Ранко
 • Ристо
 • Русомир
 • Русе

Извици

 • Разработено, разиграно, развиено!
 • Работа и разонода!
 • 'Рѓа!

Слики

Рендген – буква Р — Бушава азбука