«

У

у

Личи на

 • Поштарска труба од старо време.
 • Кајак што плови угоре по водопад.
 • Таткото црв кој го зел детето црвче да го носи кркач.
 • Пливач скокнал од скокалница во стил ластовица.
 • Скијач на спуст.
 • Фишек за семки и леблебии.
 • Ловџиски рог.

Занимања

 • Учител

  Сето што го знам
  ви го давам вам.

 • Уметник

  Сето што го чувствувам
  со вас го споделувам.

Имиња

 • Угра
 • Убавка
 • Угрин

Растенија

Извици

 • Убаво, умешно и уметнички убедливо!
 • Уживање!
 • Утка!

Слики

Убава – буква У — Бушава азбука