«

К

к

Личи на

 • Идеална половина од буквата Ж.
 • Две букви Л нацуцулени една врз друга.
 • Она место во кино-салата од каде што се прожектира филмот.
 • К е лак за стрела, ама тетивата е на погрешната страна.
 • Птица насликана озгора, со црв во клунот.
 • Малото к е исто како големото К, само што е помало.

Занимања

 • Композитор

  Ноти фини избирам
  хитови креирам.

 • Книжевник

  Пишувам драми, романи и песни
  на теми разни, незгодни и лесни.

Имиња

 • Клементина
 • Катица
 • Ката
 • Камка
 • Костадинка
 • Купена
 • Круна
 • Ковилка
 • Калина
 • Катерина
 • Кумрија
 • Кадифка
 • Климент
 • Костадин
 • Коста
 • Круме
 • Китан
 • Крсте
 • Кузман
 • Кирил

Извици

 • Каламбур!
 • Класа квалитет!
 • Катастрофа!

Слики

Кавга – буква К — Бушава азбука