«

Ф

ф

Личи на

 • Некој или некоја со огромни очила.
 • Птица со големи крилја.
 • Дете што плива со гумата околу половината.
 • Буквата О удрена во бандера.
 • Пита и сукало.
 • Тркало и стап.

Занимања

 • Филмаџија

  Сликам филмови домашни и странски
  каубојски, љубовни и партизански.

 • Филозоф

  Ката ден мислам, од јуни до мај,
  како тоа небото немало крај.

Имиња

 • Фроса
 • Фросина
 • Фиданка
 • Фидан
 • Филип
 • Форе

Растенија

Животни

Јадења

Извици

 • Фино!
 • Феноменално!
 • Фантастично!
 • Фодулштина!

Слики

Фитиљ – буква Ф — Бушава азбука